Periféria Egyesület Nyíregyháza

Projektnyitó Workshop került megrendezésre a Debreceni Egyetem - Egészségügyi Karán

 

 

 

Svájci hozzájárulási alapból fejlesztik a Huszár-lakótelepen élő nők egészségügyi és szociális helyzetét

 

 

 

A Periféria Egyesület egyik legfőbb célkitűzése a szociális biztonság megteremtéséhez való hozzájárulás Nyíregyháza város területén, különös hangsúllyal azokra a területekre, ahol a problémák koncentráltan jelennek meg.

A célok megvalósítása érdekében a Periféria Egyesület a Svájci Hozzájárulás segítségével „Szegénységben élő roma nők társadalmi helyzetének javítása szociális és egészségügyi szolgáltatásokkal Nyíregyházán” címmel projektet valósít meg 2013. április 1 – 2014. szeptember 30. között a Huszár telepen.

 

Nyíregyházán a Huszár-lakótelepen élő nők rendkívül rossz egészségügyi és szociális mutatókkal rendelkeznek, az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele helyben komoly akadályokba ütközik. A mélyszegénység, a kilátástalanság hozzájárul a prostitúció jövedelemszerzési alternatívaként való terjedéséhez.

 

Szervezetünk közösségfejlesztési eszközökkel, szociális munkával és egészségügyi szolgáltatásokkal kíván a fennálló helyzeten javítani.

 

A projekt egészség/testtudatos magatartásformák kialakítását segíti elő, egészségügyi és szociális kompetenciafejlesztést végez.

Klubfoglalkozások keretében a résztvevők konfliktusmegoldó képességeinek erősítését, önbizalmuk, önismeretük fejlesztését, a családi élettel, párkapcsolattal kapcsolatos ismeretek bővítését, értékrendjének formálását, attitűdváltozás elősegítését célozzuk meg.

 

A nőket és fiatal lányokat célzó program keretében háztartási ismeretek, háztartásvezetési, pénzbeosztási ismeretek nyújtására, valamint olyan gyakorlati ismeretek átadására kerül sor, mely későbbi jövedelemszerző tevékenység is lehet, pl. varrás.

 

A projektet a Svájci Hozzájárulás támogatja, melynek összköltsége 21.221.450.- Ft.

 

 

 

A workshopon készült képek a fotógalériában megtekinthetőek.

 

 

 

A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.

 

www.svajcihozzajarulas.hu

www.nfu.hu/svajci_hozzajarulas

 

/Periféria Egyesület - 2013.04.22./

 

Közérdekű adatok

Kapcsolat

Periféria Egyesület Nyíregyháza