Periféria Egyesület Nyíregyháza

Projektzáró rendezvény a Huszárvárban

 

 

 

Időpont: 2014.09.06.

 

Helyszín: Nyíregyháza, Huszár telep,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szeptember elejére tervezett rendezvényünkre nagyon sokan ellátogadtak. A rendezvényt délelőtt 10 órakor kezdtük, a kedvező időjárásnak köszönhetően minden programelemet meg tudtunk valósítani.

 

A felnőttek számára vérnyomás-, vércukorszint-, valamint testtömeg mérését végezett az egészségügyi végzettséggel rendelkező kollégánk és egy védőnő. Az egészségügyi asztalnál emellett tanácsadást és szakorvosi ellátás felé történő közvetítést végeztek a kollégák.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr főkapitányság az előző rendezvényünkön is közreműködött, de most nemcsak a Bűnmegelőzési osztály képviselte magát, hanem a Közlekedésbiztonsági osztály is. Ennek köszönhetően a „részeg szemüveg” mellett egy modern, motoros szimulátort próbálhattak ki a vendégek. Az attrakciók célja volt az agyunk objektív működését befolyásoltó hatások szimulálása, és az emiatt megnövekedett veszélyhelyzetekre történő figyelemfelkeltés. A gyerekek mellett a felnőttek is érdeklődést mutattak az eszközök iránt, a rendőr kollégák pedig jó tanácsokkal és szórólapokkal látták el az érdeklődőket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyerekek számára színes és változatos programokat kínáltunk. A kézműves asztaloknál kedvükre rajzolhattak és gyöngyöt fűzhettek, a kitartóbbak kisebb ékszereket készítettek. A segítőink közreműködésével aszfalt-rajzversenyt rendeztünk, melynek nagy sikere volt. A fiúk a pingpongban és csocsóban versenyezhettek, a legkisebbek pedig az ugráló várban szórakozhattak több órán keresztül. A rendezvény közben többször tartottunk lufi fújó versenyt és kisebb ügyességi játékokat, amelyek résztvevőit kis édességekkel jutalmaztunk. Három segítőnk az egész rendezvény ideje alatt arcokat festett, így hamar tele lett az udvar pókemberekkel, hercegnőkkel, helló kitty-kel és egyéb színes arcú gyerekekkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közösségi rendezvényeinken mindig nagy hangsúlyt helyeztünk a zenei szórakoztatásra. Ezúttal két színvonalas produkciót sikerült leszerveznünk. Elsőként Kazár Ticiána lépett fel a kifejezetten gyerekeknek szóló Gyümölcsvarázs műsorával, majd a Nyíregyházán közismert Folk Fusion formáció zenélt. A résztvevőknek nagyon tetszett mindkét produkció.A vendégek folyamatosan fogyaszthattak az Nyírségi Ízkirályok Egyesülete jóvoltából elkészített lapcsánkákból, ami mellé egy Balaton szeletet és egy palackozott vizet is kaptak. Az édességek és az étel elfogyasztása miatti szomjúságot málnaszörppel és almával csökkenthették.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.

 

www.svajcihozzajarulas.hu

www.nfu.hu/svajci_hozzajarulas

 

/Periféria Egyesület - 2014.09.08./

 

Közérdekű adatok

Kapcsolat

Periféria Egyesület Nyíregyháza